Woonbotenmakelaar
Zoeken

Provincie:
Plaats:

Prijsklasse:

Ligplaats:

Casco:
Aanbod merwedeplantsoen 31
DEZE WOONARK IS VERKOCHT

Zeer ruime woonark/watervilla, zo goed als nieuw, op fraaie locatie in Utrecht

Aangeboden door woonbotenmakelaar Drijvend Wonen
Niek van der Sluis
EMCI gecertificeerd makelaar/taxateur woonarken en woonschepen

Wilt u in Utrecht wonen, de vrijheid van wonen op het water ervaren, voldoende woonruimte in een woonark met maximale afmetingen ter beschikking hebben en ook nog gebruik kunnen maken van een ruime tuin?

Dan bent u in deze moderne drijvende woning aan het juiste adres.

In de gemeente Utrecht, in het brede water van het Merwedekanaal, ligt deze luxe woonark rustig te dobberen. De ark verkeert in nieuwstaat, wat te verwachten is bij een woonark die in 2010 gebouwd is en goed onderhouden wordt. De woonark werd onder architectuur ontworpen en bijna geheel gebouwd conform het bouwbesluit, in opdracht van de huidige bewoners.

Bij het ontwerpen is gekozen voor veel glas, wat resulteerde in een zeer lichte woonruimte. De kozijnen zijn van aluminium, aan de waterzijde kunnen twee puien open geschoven worden.

Indeling
Deze drijvende woning met buitenafmetingen 18 x 6 meter heeft een woonoppervlakte van maar liefst circa 200 m2, verdeeld over twee woonlagen.
Boven bevindt zich een woonkamer die via een centraal deel in open verbinding staat met een grote eetkeuken. In het midden is een entree gesitueerd, met een toilet en een berging. Vanuit het centrale open deel kan men via een vaste trap naar een woonlaag onder waterniveau afdalen.

Beneden bevinden zich vier slaapkamers. Aan de grootste daarvan is een inloopkast geschakeld. Of geeft u de voorkeur aan luxe benamingen en ziet u de aanwezigheid van een walk-in-closet naast de master bedroom?
Er is een ruime badkamer met twee wastafels, een ligbad, een toilet en een inloopdouche voor twee personen. Tot slot is er een technische ruimte met daarin onder meer de CV-ketel en de rioolpomp. Ook is daar voldoende plaats voor een wasmachine en droger.

Ligplaats en oever
De woonark ligt op een vaste ligplaats van de rijksoverheid, opgenomen in de Havenatlas van de gemeente Utrecht. Een strook grond op de oever is in gebruik als tuin, met onder meer een schuur. Een deel van de tuin is verhard en rond de woonark bevinden zich terrassen en een toegangstrap, gemaakt van hardhouten delen. Bij alles is gekozen voor goede kwaliteit.
De woonark ligt in een rij woonboten, een wandelpad loopt langs de tuinen, langs een plantsoen. Parkeren is gratis mogelijk in de straat naast het plantsoen.

Onderhoud
De ark heeft een betonnen casco en hoeft niet voor periodiek onderhoud naar een werf. Ook voor de opbouw is gekozen voor materialen met zo min mogelijk onderhoud. De aluminium kozijnen zijn van goede kwaliteit, de dakbedekking is van EPDM en de gevelbekleding is van materialen (onder meer red cedar) die niet of nauwelijks onderhouden hoeven te worden.

Comfort
Door centrale verwarming met een moderne combiketel wordt de woonark middels vloerverwarming comfortabel verwarmd. Deze moderne ark is goed geïsoleerd en de kozijnen zijn voorzien van dubbel glas.
De ark is aangesloten op de riolering en heeft een eigen rioolpomp. Vanzelfsprekend zijn er aansluitingen op de elektriciteit en drinkwater en ook op aardgas.

Locatie
De woonark bevindt zich op een aantrekkelijke locatie, dicht bij openbaar vervoer en andere voorzieningen en op goede bereikbaarheid vanaf de snelwegen A12, A2 en A27. In de buurt vindt u supermarkten en scholen.

Heerlijk varen
Er is gelegenheid bij de woonark een recreatievaartuig af te meren, waarmee een ruim gebied bevaren kan worden. Onder meer is het centrum van Utrecht goed bereikbaar voor een mooie tocht door singels en grachten.

Financiering
De ark is kadastraal ingeschreven, waardoor een hypothecaire lening mogelijk is.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: bij de koop (eigendomsoverdracht) van een woonboot is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Fotogalerij
VraagprijsVerkocht
Adresgegevens
Straat / nummer:Merwedeplantsoen 31
Postcode:3522JS
Plaats:Utrecht
Ligplaats:met ligplaats

Algemene informatie
Status:Verkocht
Aanvaarding:In overleg
Eigendomssituatie:Woonark in eigendom op een vaste ligplaats van de overheid
Bouw
Casco:Beton
Bouwjaar:2010


Maten
Woonoppervlakte:200 m²
Lengte:18 m
Breedte:6 m
Aantal kamers:6
Aantal woonlagen:2

Energie
Tapwater:Verwarmd via combiketel
Verwarming:Centrale verwarming (vloerverwarming)
C.V. ketel:Remeha 2010

Buitenruimte
Ligging:In breed water 
Oppervlakte:100 m²
Inrichting:Groen en terassen

Parkeergelegenheid
Parkeren:Gratis in de straat


Diversen
Bijzonderheden:
De ligplaats wordt gehuurd van de rijksoverheid. Voorheen was de verhuurder Domeinen, daarna het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB), thans het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Er wordt huur betaald op basis van een prijs per m2 per jaar. Het actuele tarief voor een nieuwe eigenaar van de ark (huurder van ligplaats en oever) is € 9,72 per m2 voor de ligplaats en € 3,80 per m2 voor de oever. Bij respectievelijk 108 m2 water en 143 m2 oever bedraagt de huur circa € 1.600,-- per jaar.
Meer informatie